Det här är ett superttrevligt sätt att använda tomater. Fyll dem med en kryddig potatisröra och stek sedan gyllene i olja. Det är en trevlig sidorätt redan där, men om du vill ta det ännu längre kan du tillsätta en masalasås och låta allt puttra på i några minuter.
Recept: Fyllda indiska tomater – Bharwan tamatar
8 tomater
8 tomater
Fyllning
1 msk neutral olja
1⁄2 tsk hel spiskummin
1 lök, finhackad
2 tsk finhackad färsk ingefära
1 grön chilifrukt, finhackad
2 kokta potatisar, 200 g
1⁄2 tsk gurkmeja
1⁄2 tsk chilipulver
1⁄2 tsk mald koriander
1⁄2 tsk garam masala
1⁄2 tsk salt
1. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur fruktköttet med en sked.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs spiskumminen tills den får fint med färg.
3. Rör ner lök, ingefära och chili. Låt fräsa med tills löken mjuknar och börjar få färg.
4. Häll ner potatisen och mosa sönder den med en gaffel. Krydda med gurkmeja, chilipulver, koriander, garam masala och salt.
5. Fyll tomaterna med potatisfyllningen.
6. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek tomaterna runt om så att de får fint med färg.
7. Servera som de är eller häll på den färdiga masalasåsen och låt puttra med i några minuter.