Vi äter indiskt vääääldigt ofta och älskar det till en gräns när vi försöker smyga in det överallt. Jag och Aman chattade när han var på väg hem från jobbet och han sa att han var sugen på något värmande indiskt medan jag ville ha kokt pasta. Plus att jag hade precis tinat sojafärs eftersom jag var besluten att äta bolognese…haha. Well, slutresultatet blev en bolognese med indiska smaker som chockade oss båda i hur god den var. Måste testas!
Shahi paneer
Jag tog inspiration till såsen från vår shahi paneer som är en av våra favoriträtter här hemma. Receptet på klassisk shahi paneer hittar du här.
Recept: Indisk bolognese med sojafärs
4 portioner
pasta för 4 personer
2 msk neutral olja
400 g sojafärs
1 lök, finhackad
5 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk riven ingefära
0,5 tsk mald spiskummin
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk garam masala
3 dl krossade tomater
2 dl vatten
1 tsk salt
- Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och stek sojafärsen tills den får fint med färg.
- Häll ner resterande olja tillsammans med lök, vitlök och ingefära. Låt fräsa med tills löken mjuknar.
- Rör ner kryddorna, krossade tomater och vatten. Lägg på ett lock och låt puttra på i 10 minuter. Smaka av med salt.
- Blanda färsen med pastan och servera.