Det här är en krispig, fräsch hackad sallad som gör sig jättebra ihop med kryddig indisk mat. Den är även jättegod tillsammans med grillat.
Kachumbar är egentligen namnet för sallad. Precis som vi har olika ”sallader” kan du göra kachumbar på bönor, morot, gurka, ärtor, ja alla grönsaker helt enkelt. Det här är en blandning av krispiga och färgglada grönsaker samt mynta och lime, vilket ger en fräsch och härlig mix. Jag älskar även att ha med sötsyrliga granatäppelkärnor.
Jag använder mig av gurka, tomat, lime, rödlök, granatäpple och mynta. Vi gillar även lite chili i men det är helt valfritt. Eftersom det inte är några grönsaker som mjuknar väldigt av att stå så är den här även god att äta dag två och tre.
Recept: Kachumbar – indisk hackad sallad
2 tomater, finhackade
1 lök, finhackad
0,5 gurka, finhackad
1 dl finhackad koriander eller mynta
1 grön chili, finhackad
0,5 granatäpple, kärnorna
1 lime, saften
0,5 tsk salt
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå 10 minuter innan servering. Om du inte ska servera salladen direkt kan du vänta med koriandern/myntan.
[…] serveringroti/chapati, recept härkachumbar, recept härgrön chutney, recept härgurkraita, recept […]