Vi har den här löksalladen till så mycket. I sin enklaste form så blandar vi bara lök, citronsaft och salt men oftast lägger vi även till chaat masala och chilipulver. Vi använder den så mycket att vi brukar göra en gigantisk matlåda med löksallad så att den är förberedd till veckans måltider.
Chaat masala
Som namnet antyder är det här en krydd- blandning för chaats, som är många av de rätter vi tänker på när vi hör ”indisk street food”. Det är en blandning med tydlig smak av svart salt, som strös över precis vid servering som ett trevligt avslut. Det går att köpa färdigt i indiska butiker eller på nätet, men du kan även göra eget.
Recept: Lachha Pyaz – Indisk löksallad
2 stora rödlökar, tunt skivade
1 finhackad grön chili, kan uteslutas
0,5 citron eller 1 lime, saften
0,5 tsk chaat masala, kan uteslutas
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk salt
- Jag gillar att blanda lök, grön chili och citronsaft i en skål. Sen masserar jag allt med händerna i några sekunder så att löken mjuknar.
- Krydda med chaat masala, chilipulver och salt.