Det finns många goda grytor i det indiska köket med en rad olika ingredienser beroende på var i landet du befinner dig. Den här grytan känns som gjord för vinterhalvåret här eftersom du kan använda vilken svamp som helst. Här har vi kört champinjoner eftersom det är vanligt i Indien.
Svampcurry
4 portioner
2 msk neutral olja
2 rödlökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk färsk ingefära, finhackad
1 tsk mald spiskummin
1 tsk chilipulver
½ tsk mald koriander
½ tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
1 tsk salt
2 dl krossade tomater
250 g champinjoner, i fjärdedelar
2 dl gröna ärtor
3 dl vatten
½ dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
Servering
kokt ris eller roti/chapati
- Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, vitlök och ingefära tills det mjuknar och börjar få lite färg.
- Krydda med spiskummin, chilipulver, koriander, gurkmeja, garam masala och salt. Låt fräsa med i 1 minut.
- Rör ner tomaterna och låt fräsa med i någon minut så att de mjuknar och mörkar lite i färgen. Mixa allt till en slät sås i en blender eller med hjälp av en stavmixer.
- Vänd ner champinjonerna, gröna ärtor, vatten och grädde. Låt puttra på under lock i 10-15 minuter eller tills champinjonerna är tillagade.
- Servera med ris eller roti/chapati.