De här små plättarna är populära i Bengalen och helt omöjliga att sluta
äta, vi varnar dig redan nu. Det är en enkel smet som klickas ut i het olja och friteras gyllene. De doppas sedan ner i sockerlag och serveras med nötter. De ska ätas varma, då är de som allra godast. Och som sagt… fullkomligt omöjliga att sluta äta.
Recept: Malpua – Indiska pannkakor i sockerlag
4 portioner
Sockerlag
2 dl strösocker
1 1⁄2 dl vatten
1⁄4 tsk mald kardemumma
Malpua
2 dl vetemjöl
1 dl mannagryn
3⁄4 dl strösocker
1⁄2 tsk kardemumma
3 dl mjölk, t ex soja- eller havremjölk
neutral olja att steka/fritera i
Servering
2 msk finhackade pistagenötter
Sockerlag
Blanda strösocker, vatten och kardemumma i en kastrull. Koka upp och låt sjuda så att sockret löser sig.
Malpua
1. Blanda vetemjöl, mannagryn, strösocker och kardemumma i en skål.
2. Vispa ner lite mjölk i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Låt smeten vila i 15 minuter.
3. Hetta upp ett generöst lager med olja i en stekpanna. Klicka ut små plättar och stek gyllene på båda sidor.
4. Så fort du har stekt klart plättarna lyfter du över dem till kastrullen med sockerlag.
När alla är klara och har fått ligga i lagen lite lägger du upp dem på ett fat och strör över pistagenötterna. Servera!