![pakora](https://indianenough.se/wp-content/uploads/2021/04/pakora-3-785x1024.jpg)
Pakora
Pakora är ett frasigt snack som alla älskar och som du oftast ser på indiska restauranger som ett förrätt. Nu äter har man inte ”förrätter” i Indien utan där äts pakora antingen som ett snack tillsammans med masala chai eller som tillbehör till en dal. Här har vi ett recept på en enkel variant med lök.
![Spenatpakora - palak pakora](https://indianenough.se/wp-content/uploads/2021/12/spenatpakora1-785x1024.jpg)
Med fryst spenat
Här har vi även ett recept på spenatpakora där vi använder oss av fryst spenat.
![spenatpakora](https://indianenough.se/wp-content/uploads/2023/03/pakora-785x1024.jpg)
Recept: Spenat pakora – palak pakora
4 portioner
3 dl kikärtsmjöl
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
2 dl vatten
200 g färsk spenat
ca 1 liter neutral olja att fritera i
Servering
tamarindchutney
- Blanda ihop kikärtsmjöl, gurkmeja, koriander, spiskummin, chilipulver och salt i en skål.
- Vispa ner lite vatten i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Den ska vara ganska lös.
- Vänd ner spenaten.
- Hetta upp oljan i en stekpanna eller kastrull. Sikta på 180 grader.
- Klicka ut små spenatpakoras i den heta oljan och fritera gyllene på båda sidor.
- Ta upp spenatpakoran med en hålslev och låt rinna av på en kökshandduk eller hushållspapper.
- Servera genast med chutney.