Mango mastani är en populär mangodrink från Puni i västra Indien. Det är en väldigt enkel shake med mango och mjölk och supergod när det är varmt ute. Det blir absolut godast med färsk mango och nästa tips är fryst.
Mango!
Det är mangosäsong och inget smakar så gott som indiska mango (eller Pakistan). Söta, fylliga och sprängfyllda med smak. Det är säsong nu, så leta efter de solgula frukterna nu nu nu.
Till den här shaken går det bra med både färsk, fryst eller konserverad.
Recept: Mango mastani – indisk mangoshake
2 stora glas
4 dl mango i bitar
3 dl mjölk, t ex havre-, kokos- eller mandelmjölk
4 isbitar
1-2 msk strösocker
pistagenötter, hackade
mandel, hackade
cashewnötter, hackade
2 skopor vaniljglass
- Häll ner mango, mjölk, isbitar och socker i en blender. Mixa till en slät, tjock, shake.
- Häll upp i ett glas och toppa med glass och hackad mandel.