Det här är vår favorit bland chokladsåser, sötad med det oraffinerade sockret jaggery och full med jordnötssmör och fyllig kokosmjölk. Supergod att ringla över glass!
Vad innehåller vår chokladsås?
Det här är verkligen ett ”indian enough” recept där vi tar saker från det indiska köket och gör något nytt. Basen är så klart mörk choklad, men även jordnötssmör och kokosgrädde. Som sötning använder vi det oraffinerade sockret jaggery som du hittar i indiska butiker, men det går precis lika bra med rårörsocker eller vanligt socker.
Recept: Chokladsås med jaggery och jordnötssmör
4 dl
2 dl kokosgrädde eller kokosmjölk
100 g mörk choklad, hackad
0,5 dl jaggery eller vanligt rårörsocker
1 dl jordnötssmör
- Rör ihop kokosgrädde, mörk choklad, jaggery eller strösocker samt jordnötssmör i en kastrull.
- Smält ihop allt på svag värme under omrörning. Du ska få en sammetslen sås. allt i en kastrull. Smält ihop på svag värme tills du har en sammetslen sås.
- Servera tillsammans med glass och hackade jordnötter.