Pakora
Pakora är ett frasigt snack som alla älskar och som du oftast ser på indiska restauranger som ett förrätt. Nu äter har man inte ”förrätter” i Indien utan där äts pakora antingen som ett snack tillsammans med masala chai eller som tillbehör till en dal. Här har vi ett recept på en enkel variant med lök.
Med fryst spenat
Här har vi även ett recept på spenatpakora där vi använder oss av fryst spenat.
Recept: Spenat pakora – palak pakora
4 portioner
3 dl kikärtsmjöl
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
2 dl vatten
200 g färsk spenat
ca 1 liter neutral olja att fritera i
Servering
tamarindchutney
- Blanda ihop kikärtsmjöl, gurkmeja, koriander, spiskummin, chilipulver och salt i en skål.
- Vispa ner lite vatten i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Den ska vara ganska lös.
- Vänd ner spenaten.
- Hetta upp oljan i en stekpanna eller kastrull. Sikta på 180 grader.
- Klicka ut små spenatpakoras i den heta oljan och fritera gyllene på båda sidor.
- Ta upp spenatpakoran med en hålslev och låt rinna av på en kökshandduk eller hushållspapper.
- Servera genast med chutney.